Gode råd til konfirmation

Gode råd til DIN konfirmation:

-------------------------------------- 

Gode råd til DIN konfirmation:

Ti gode råd
1. Vælg noget tøj, der er behageligt
2. Vælg sko, du kan holde ud at gå og stå i
3. Husk at sige tak for gaverne
4. Sig ordentligt goddag og farvel til hver enkelt gæst
5. Forsøg at få talt lidt med alle
6. Snup en pause fra festlighederne ind i mellem
7. Husk at sige tak til dem, der har gjort festen mulig
8. Hvis du bruger sminke, så sørg alligevel for at se naturlig ud
9. Slap af, og vær dig selv – det er meget lettere end at tage en maske på
10. Smil og grin, nyd det – det er din dag

Tale eller sang

Dine forældre bliver sikkert stolt af dig, hvis du holder en tale eller skriver en sang. Gør det, du har mod på og lyst til. Du skal selvfølgelig også have noget på hjerte. ”Tak”, for eksempel. For festen, gaverne og selve livet måske. Vær forberedt på, at et par af gæsterne kniber en tåre. De vil være så stolte af dig.

Gode råd til talen:
1. Skriv det ned, du vil sige
2. 
Skriv med store bogstaver, så det er let at se, hvor du er nået til
3. 
Del talen ind i afsnit, så er den lettere at overskue
4. 
Tal langsomt
5. 
Træk vejret dybt
6. 
Kig op fra papiret, se folk i øjnene
7. 
Stå op, når du taler
8. 
Giv dig tid til at smile
9. 
Giv gæsterne tid til at grine
10. 
Hold pause hvis du bliver for nervøs
11. 
Øv dig foran spejlet
12. 
Hold ikke tale i mere end fem minutter. To minutter er også fint
13. 
Tænk på, at det er din familie, du står overfor. De elsker dig, som du er
14. 
Husk, man er kun modig, når man gør noget, man ikke tør 

                                                                - fra Folkekirkens hjemmeside.

 

10 råd: Sådan giver du dit skilsmissebarn en god konfirmation

10 råd: Sådan giver du dit skilsmissebarn en god konfirmation

 1. Hold kun én fest
  Hvis det overhovedet kan lade sig gøre, bør I kun holde én fest, og alle bør inviteres med i kirken.
  Hvis de to familier har det svært med hinanden, foreslår familiepsykolog Heidi Agerkvist, at I kan sætte jer på hver sin bænk i i kirken. Til selve festen kan forældrene også lade være med at sidde ved samme bord.
   
 2. Sæt dine egne behov til side
  Denne ene dag i barnets liv skal du lægge dig selv og dine behov til side. Det er ikke din dag, men dit barns dag. Hvis du ikke kan gøre det ved dit barns konfirmation, bliver det også et problem ved fremtidige bryllupper, barnedåber og runde fødselsdage, så du kan ligeså godt vænne dig til at tilsidesætte dig selv.
   
 3. Lyt til den unges ønsker
  Der er mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med en konfirmation. Spørg ind til konfirmandens ønsker til gæster, menu, bordplan, tøj og evt. blå mandag. Undgå at udtrykke hvad du som forælder synes, for så kan barnet hurtigt ende i en indre loyalitetskonflikt, for ingen er mere loyale over for deres forældre end børn.
   
 4. Gå på kompromis
  I en situation, hvor man som forældre er skilt, er det ekstra vigtigt at være lydhør over for den anden forælders ønsker. Hold fokus på, at det handler om at skabe en god dag for barnet og ikke om, hvem der får ret.
  Hvis I har et meget dårligt forhold til hinanden, kan det være en idé at aftale nogle spilleregler, før i går i gang med planlægningen. Det kan være, at I skal lave prioriteringslister eller indføre timeouts, hvis dialogen spidser til.
   
 5. Tal ordentligt
  Selvom det virker som en selvfølge at tale pænt sammen, er det det langt fra for alle skilsmisseforældre. Men det er vigtigt, at I taler ordentligt om og med hinanden, for ellers overskygger det hurtigt barnets glæde over dagen.
   
 6. Accepter den anden familie
  Til en fest, hvor der både er stedforældre og stedsøskende til stede, kan der være meget på spil. For at undgå at barnet mærker det, er du nødt til at acceptere din eks' nye partner og børn. Det er vigtigt at være rummelig på denne dag, så inviter nye familiemedlemmer med og vis anerkendelse og rummelighed.
   
 7. I skal ikke overgå hinanden i talen
  Der kan hurtigt gå konkurrence i den i forældrenes taler. Derfor kan det være en god idé i talen at sige tak til den anden forælder for, at I kan holde en fest sammen. Taknemmelighed afføder taknemmelighed.
  En anden idé kan også være at holde en tale sammen, for så undgår I, at den ene tale er bedre end den anden.
   
 8. Inddrag gæsterne
  Det er ikke kun forældrene, der kan strides. Det kan forældrenes familier også. Hvis du på forhånd har mistanke om, at nogle at gæsterne har svært ved at opføre sig ordentligt over for hinanden, så tilkendegiv over for dem, at de må lægge stridsøksen denne ene dag, fordi det vigtigste er, at konfirmanden får en god dag.
   
 9. Hæng dig ikke i detaljen
  Det er fuldstændig lige meget, hvilken farve dugen er, så længe der bare er god stemning. Det vigtige på dagen er den gode stemning, og at barnet får en god oplevelse med at være midtpunkt og blive fejret, så gå ikke op i småting.
   
 10. Giv dig god tid
  For at undgå at det hele går op i hat og briller, er det vigtigt at give sig god tid med forberedelserne, så alt lige fra tale til velkomstdrink er tilrettelagt. Ved at være på forkant med festen undgår I stress og konflikter, der opstår på grund af underskud.